Zaklada Costa

Vjerujemo da je obrazovanje prvi korak ka boljem životu i cilj nam je poboljšati škole u najsiromašnijim zajednicama uzgoja kave.

Promijenimo život djeteta

imageZnamo da su poljoprivrednici koji uzgajaju kavu bitan dio našega poslovanja – ne bismo mogli nadahnuti svijet da voli odličnu kavu bez njih!

Mnoge zajednice uzgoja kave nalaze se u udaljenim seoskim područjima, u nekim od najsiromašnijih svjetskih zemalja, a djeca u tim zajednicama često imaju ograničen pristup ili nemaju pristup obrazovanju.

Zaklada Costa* osnovana je još 2006. godine kako bi podržala ljude koji žive u udaljenim zajednicama tako što će izgraditi škole i time djeci osigurati sigurno i kvalitetno obrazovanje.

Znamo da obrazovanje ima moć mijenjati djetetovu životnu priču, zbog čega Zaklada Costa ima veliku viziju: iskorijeniti siromaštvo u zajednicama koje uzgajaju kavu.

icon

Otvoreno preko 1000 radnih mjesta za učitelje, asistente, kuhare, administratore i ostalo osoblje.

imageDeset različitih zemalja širom pojasa kave sada ima koristi od školskoga projekta Zaklade Costa, uključujući Kolumbiju, Ugandu i Vijetnam.

Zaklada Costa podržava te zajednice ne očekujući ništa zauzvrat, što znači da često pomažemo poljoprivrednicima u područjima u kojima nismo u mogućnosti kupiti njihovu kavu.

Ova ogromna dostignuća moguća su samo zbog entuzijazma i predanosti naših timova za prikupljanje sredstava za Zakladu Costa te stalne velikodušnosti naših kupaca i dobavljača. 

Naš je cilj prikupiti 20 milijuna funti za Zakladu Costa do 2021. godine i financirati 100 škola do 2020. godine.

Costa Foundation - *Registered charity no. 1147400 In Scotland, SCO43414